Fallout Shelter verschijnt op 7 februari voor Windows 10 en Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Fallout Shelter verschijnt op 7 februari voor Windows 10 en Xbox One

Fallout Shelter, de free-to-play spin-off van de geprezen franchise kwam in eerste instantie in juni 2015 uit voor iOS. Maar vanaf morgen, ruim anderhalf jaar later, kunnen ook Windows 10 en Xbox One-bezitters met deze free-to-play titel aan de slag.

In de game ben jij de aangewezen Overseer en beheer je de dagelijkse gang van zaken in je eigen Vault. Het is aan jou om er voor te zorgen dat je jouw schuilplaats weet uit te breiden, de bewoners tevreden houdt en ze beschermt tegen de gevaren van een door een nucleaire-oorlog verwoeste wereld.

Deze versie van de game ondersteunt  Xbox Play Anywhere, een feature die je de mogelijkheid geeft je spel voor te zetten op een Windows 10-systeem of Xbox One-console. Of de game ondanks de late release ook wordt voorzien van de eerder verschenen toevoegingen, zoals de trouwe viervoeter ‘Dogmeat’, katten en de verschillende Nuka Cola-karakters lijkt vanzelfsprekend, maar is nog niet bekendgemaakt.

Fallout Shelter is nog altijd erg populair om iOS en Android en is volgens uitgever Bethesda al ruim 29 miljoen uur gespeeld.