Fallout 76 krijgt Survival mode

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Fallout 76 krijgt Survival mode

Fallout 76 flopte bij de release helemaal. Spelers waren zo teleurgesteld in de game dat Bethesda echt moest ingrijpen met updates. Ondanks alle kritiek laat de ontwikkelaar en uitgever de game toch niet vallen. Om dit kracht bij te zetten, kondigt het nu de Survival Mode aan van deze game. Dit doet het via een persbericht waarin het de meeste informatie vast vrijgeeft.

Iedereen die aan de Survival Mode deelneemt, krijgt bij aanvang de keuze om een nieuw personage te maken of een bestaand personage te gebruiken. Wanneer spelers voor die laatste gaan, synchroniseert de game de voortgang met die van de Adventure Mode. Dit betekent dat alles wat je krijgt of vindt ook toegankelijk is in de andere modus. Langs de andere kant betekent dat ook dat wat je ook kwijtraakt en uitgeeft dat dat voor altijd weg is. Zij die dit risico niet willen lopen, kunnen beter een nieuw personage aanmaken.

Tijdens Survival is iedereen, buiten je vrienden en teamgenoten, een vijand. Dat wil zeggen dat je iedereen kunt vermoorden. Zij die sterven kunnen geen wraak nemen en keren dus enkel terug tot leven in hun C.A.M.P. of in Vault 76. De dader van deze moord krijgt naar alle waarschijnlijk alle meegenomen loot en ook dubbel zoveel caps. Omdat zwakkere spelers het zo niet halen van de sterkere, implementeert de ontwikkelaar level scaling. Hierdoor blijft alles zo eerlijk mogelijk.

Naast alle bovenstaande dingen heeft Bethesda ook nog iets in petto voor de competitief-ingestelde spelers. Zij krijgen tijdens Survival de kans om de rangschikking te beklimmen. De maker voegt namelijk een rangschikking aan deze titel toe. Hierdoor krijgen spelers de kans om zich te bewijzen tegenover hun vrienden. Verder organiseert de ontwikkelaar ergens in maart een bèta waarin spelers de nieuwe modus testen. Daarnaast belooft het dat ze deze modus blijven voorzien van updates, patches en dergelijke. Als laatste voegt het bedrijf ergens eind januari patch 5 toe aan Fallout 76.