Fallout 76 aangekondigd met teasertrailer

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Fallout 76 aangekondigd met teasertrailer

Dinsdagavond ging het Twitch-kanaal van Bethesda Softworks spontaan live. Wat we zagen leek een stilleven van een beeldscherm met daarop het iconische “Please Stand By” en een standbeeld van Vault Boy. Al snel trok het wachtscherm meer dan 140.000 kijkers, maar iets concreets bleef uit. Tot bijna 24 uur later, toen het allemaal duidelijker werd.

Aan het einde van de bijna 24 uur durende stream van Bethesda Softworks kregen we een videobericht te zien van Todd Howard, waarna een trailer volgde van een nieuwe Fallout-game, Fallout 76. In de trailer zien we beelden van de kamer van een jong kind in een Vault. Al snel wordt duidelijk dat het hier gaat om Vault 76, die vol staat met planten, computers en feestelijk eten. Op basis van de aanduiding in de trailer kunnen we veronderstellen dat de game zich gaat afspelen in oktober 2102. Op de achtergrond draait een radio het nummer ‘Take me home, country roads’. Gezien de tekst van dit nummer kunnen we speculeren dat de game in West-Virginia kan zijn gesitueerd.

Voorlopig is er nog niet meer bekend over Fallout 76. Lang hoeven we echter niet te wachten op meer informatie, want Todd Howard zei dat we meer over de game te weten krijgen tijdens de persconferentie van Bethesda op de E3 2018.