Fallout 4 mods voor Xbox One op 31 mei beschikbaar

Fallout 4 mods voor Xbox One op 31 mei beschikbaar

Bethesda en Microsoft hebben bekendgemaakt dat spelers vanaf 31 mei mods kunnen installeren op de Xbox One-versie van Fallout 4. Mods voor de console-versie van de game zullen voorlopig een limiet van 2 gigabyte hebben.

Via Twitter maakte ontwikkelaar en uitgever Bethesda bekend dat mods voor de Xbox One-versie van de game op 31 mei beschikbaar zullen zijn voor iedereen die de game in huis heeft:

Daarnaast werd er tijdens een livestream meer informatie bekend over het modding-systeem zoals spelers dat gaan zien op de Xbox One. Zo zullen mods een maximale bestandsgrootte krijgen van 2 gigabyte per mod. Spelers kunnen echter mods op ieder moment verwijderen, mochten ze schijfruimte te kort komen.

Daarnaast werd ook duidelijk hoe de game omgaat met mods. Spelers kunnen vanuit de game direct mods downloaden en installeren. Op het moment dat ze dan mods gaan gebruiken, zal de game een aparte save-file aanmaken zodat je mogelijke progressie door een crash niet zal verliezen. Het is echter niet mogelijk om achievements te verdienen wanneer er mods actief zijn. Deze zullen dus volledig uit moeten staan als spelers op gamerscore willen gaan jagen.

In een video van Microsoft, gepresenteerd door Larry ‘Major Nelson’ Hryb, krijgen we ook de eerste mods te zien voor de game. Zo zullen onder andere de Snap ’n Build-mod, de Conquest-mod en een mod voor een Alien Rifle beschikbaar zijn. Die video kan je hierboven bekijken.