Fallout 4-mods nu beschikbaar op Xbox One

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Fallout 4-mods nu beschikbaar op Xbox One

Bethesda Game Studios vermeldde al eerder dat de ontwikkelaar zou gaan werken aan de mogelijkheid om mods te installeren op de Xbox One-versie van Fallout 4. Gisterenavond was het dan eindelijk zover en gaf het bedrijf aan dat mods nu te downloaden zijn op je Xbox One.

Afgelopen week was er al een gesloten bèta gaande voor de Xbox One om de functionaliteit van het modden te testen. Hoewel modders hun eigen weg altijd wel weten te vinden en er al diverse mods online beschikbaar zijn voor de pc-versie van Fallout 4 is het nu ook officieel mogelijk. Dit houdt in dat mods direct via officiële tools van Bethesda gemaakt en geplaatst kunnen worden. De beschikbaarheid van de mogelijkheid op Xbox One maakte Bethesda Game Studios bekend via onderstaande Tweet:

Helaas is dit dus enkel voor de bezitters van de Xbox One, maar niet getreurd voor mensen met een PlayStation 4-versie van de game: ook aan mod-functionaliteit voor de PlayStation 4 wordt gewerkt. De studio heeft nog steeds de ‘Creation Kit’ op het oog voor een release ergens in juni. Deze Kit geeft spelers de mogelijkheid en benodigdheden om hun eigen mods te creëren voor Fallout 4. Een releasedatum hiervoor ontbreekt momenteel nog, maar mocht er meer bekend worden gemaakt, dan kun je het natuurlijk lezen op Pixel Vault.