Fallout 4 bevat meer gesproken dialoog dan andere Bethesda games

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Fallout 4 bevat meer gesproken dialoog dan andere Bethesda games

Bethesda kwam met een enorm trots bericht naar buiten op Twitter: Fallout 4 bevat meer gesproken dialoog dan andere games van de ontwikkelaar en ze zijn klaar met het opnemen daarvan.

Bethesda is druk bezig met de ontwikkeling van Fallout 4 en houdt ons dan ook via Twitter op de hoogte van wat zij allemaal aan het doen zijn met de titel. Ook niet zo raar aangezien een heleboel fans bijna niet kunnen wachten op de game. De laatste update over de game omvatte de volgende tekst:

“Eindelijk klaar met vele jaren van stemmen opnemen! Meer dan 111.000 zinnen, meer dan Fallout 3 en The Elder Scrolls Skyrim gecombineerd.”

Er zullen dus ruim 111.000 gesproken zinnen in de game geplaatst worden. Dit is de eerste Fallout game waarin de protagonist alle teksten ook vocaal verwoord. De ontwikkelaar wil hiermee bereiken dat het verhaal toch meer diepte krijgt, iets dat op deze manier makkelijker te behalen is dan wanneer alle zinnen enkel tekst zijn.

Hoewel Bethesda niet elke stemacteur bekend heeft gemaakt, dit lijkt ook bijna niet haalbaar te zijn gezien de enorme hoeveelheid tekst en de daarbij benodigde acteurs, maakten zij begin van het jaar wel bekend dat twee stemacteurs Courtenay Taylor en Brian T. Delaney al twee jaar bezig zijn geweest met het opnemen van meer dan 13.000 zinnen. Iets wat eigenlijk al aangeeft hoeveel tijd Bethesda heeft gestoken in het ontwikkelen van Fallout 4. Fallout 4 verschijnt op 10 november voor pc, Xbox One en PlayStation 4.