Facebook introduceert Oculus Quest

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Facebook introduceert Oculus Quest

Langzaam maar zeker komen er steeds meer games uit die geschikt zijn voor VR. Het is dan ook te verwachten dat er steeds meer versies van VR-headsets op de markt komen. Naast de Oculus Rift, HTC Vive en PS VR komt Facebook nu met de Oculus Quest.

Het is alweer een tijd geleden, maar Facebook heeft in de loop van vorig jaar aangegeven dat ze mee willen draaien in de gamesindustrie. Nu heeft Facebook een VR-headset aangekondigd genaamd Oculus Quest. Het pakket bestaat uit de VR-bril en twee controllers en gaat zo’n € 400,- kosten en bevat 64 GB geheugen. Daarnaast werken de controllers als motion-sensors in drie verschillende assen. Naar eigen zeggen kunnen we de Oculus Quest in het voorjaar van 2019 verwachten en zijn er zo’n vijftig games klaar voor de launch. Over welke games dit precies gaat, is onduidelijk.

De VR-set heeft alle soft- en hardware intern zitten. Je hebt dus geen pc, telefoon of console nodig om te beginnen met gamen. Daarnaast heeft de VR-bril interne speakers, dus heb je geen extra koptelefoon nodig. Op de bril zelf zitten ook vier sensoren die de ruimte waarin je je begeeft in de gaten houden en zo je relatieve verplaatsing weergeven in de virtuele wereld.