Fable Fortune heeft nieuwe geldschieter, Kickstarter gestopt

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Fable Fortune heeft nieuwe geldschieter, Kickstarter gestopt

Het kleine Flaming Fowl Studios komt vandaag met nieuws dat doorgaans als slecht wordt gezien, want de Kickstarter van hun project Fable Fortune is vroegtijdig beëindigd. Gelukkig voor de backers betekent dit niet het einde van het kaartspel, want er is een externe partij gevonden die geld wil stoppen in de game. 

Flaming Fowl Studios is direct na het sluiten van Lionhead Studios, de ontwikkelaar verantwoordelijk voor de Fable-franchise, opgericht. Er werd in het geheim al een tijdje gewerkt aan Fable Fortune en een aantal weken geleden ging de Kickstarter live waarin werd gevraagd om een bedrag van maar liefst 250.000 pond. Op het moment van sluiten was er slechts een kleine 59.000 pond opgehaald en leek het eindbedrag al onhaalbaar, maar de makers van Fable Fortune hebben geluk, aangezien er een geldschieter van buitenaf te hulp schiet.

Om te beginnen, ontzettend bedankt voor jullie steun voor onze Kickstarter. We zijn overdonderd van jullie steun en hebben ontzettend veel zin om onze game te maken in samenwerking met deze geweldige community. Vandaag hebben we goed nieuws om te delen met jullie, want dankzij jullie hebben we extra geld voor de ontwikkeling gevonden om Fable Fortune te ontwikkelen. Deze inkomsten, in combinatie met ons eigen geld, betekenen dat we verder kunnen met het verbeteren van onze game en daarom hebben we besloten de Kickstarter te beëindigen.

Omdat de toekomst van Fable Fortune nu zeker is, gaat de card game versneld van alfa naar gesloten bèta en zullen alle donateurs zo snel mogelijk toegang krijgen tot de alfa van de game. Hoe Flaming Fowl Studios aan het geld is gekomen of wie achter deze geldinjectie zit, is niet bekendgemaakt in het statement op de Kickstarter-pagina van Fable Fortune.