F2P C&C zoekt nieuwe ontwikkelaar

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
F2P C&C zoekt nieuwe ontwikkelaar

In oktober lieten we weten dat Electronic Arts de stekker trok uit de studio Victory Games en hun aankomende Free To Play game en reboot van de legendarische RTS serie: Command & Conquer. Nu lijkt EA op zoek te zijn naar een nieuwe studio om het project voort te zetten.

EA stopte met het financieren van het project, waardoor de hele studio moest sluiten en alle werknemers op straat kwamen te staan. Er was sprake dat wat Victory Games had gemaakt, doorgesluisd zou worden naar een andere studio. Dat lijkt nu meer grond te hebben gekregen, vanwege een verklaring naar de alpha testers van de game.

“Voor de mensen die de C&C Ultimate Collection hebben gekocht: jullie beta early acces voor de game zal geëerd worden wanneer productie verder gaat onder een nieuwe studio. We willen jullie danken voor het geduld en interesse voor Command & Conquer. We kijken erna uit om meer informatie met jullie te delen wanneer er weer verder ontwikkeld wordt aan de titel.”

Dit lijkt een nieuwe mijlpaal in de moeizame ontwikkeling van het nieuwe deel in de C&C serie. Sinds de Westwood studio gesloten werd, schijnt het project niks gegund te zijn.