F1 2018 vanaf 24 augustus te spelen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
F1 2018 vanaf 24 augustus te spelen

Codemasters heeft de nieuwe Formule 1-game uit de doeken gedaan. F1 2018 is vanaf augustus dit jaar te spelen op PlayStation 4, Xbox One en pc. Een Nintendo Switch-release lijkt er niet te komen.

Net als afgelopen jaar werkt Codemasters weer aan de officiële Formule 1-game, inclusief alle licenties voor de teams, coureurs en circuits van het huidige seizoen. Daarbij belooft Codemasters meer diepgang in de carrièremodus en de terugkeer van een zeer gewilde functie, al vertelt de studio nog niet wat:

We waren zeer verheugd over de warme ontvangst van de veelgeprezen F1 2017-game, een uitstekende basis om met F1 2018 op verder te bouwen. De afgelopen jaren hebben we nauw contact onderhouden met onze fans om te begrijpen wat zij belangrijk vinden, en we kunnen niet wachten om meer details te onthullen over functies waar onze fans ongetwijfeld van zullen smullen.

Om spelers dieper dan ooit onder te dompelen in de wereld van F1, is de Career-stand verder uitgebreid, inclusief de terugkeer van een zeer gewilde functie. We voegen ook meer klassieke auto’s toe, waarbij we goed hebben geluisterd naar onze fans, die we vroegen naar de historische F1-auto’s waar ze het liefst mee zouden willen rijden. Naast deze grote toevoegingen zijn er nog vele andere geweldige verbeteringen, die we in de loop naar de lancering van de game zullen onthullen.

Meer details of een eerste trailer ontbreken momenteel nog. F1 2018 moet op 24 augustus in de winkels liggen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Dit is gelijktijdig met de Belgische Grand Prix op Spa-Francorchamps.