F1 2017 officieel aangekondigd met de terugkeer van klassieke wagens

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
F1 2017 officieel aangekondigd met de terugkeer van klassieke wagens

Dat er elk jaar een nieuwe Formule 1 game verschijnt, is ondertussen wel duidelijk. Codemasters maakt goed gebruik van de licentie en zorgt elk jaar weer voor een update van de coureurs en wagens. Dit jaar lijkt het erop dat de klassieke wagens ook weer hun herintrede maken in de game. De aankondigingstrailer van F1 2017 toont namelijk drie klassieke wagens.

In 2013 verscheen voor het laatst een licentiegame van de Formule 1, waarin men met heuse klassiekers uit de koningsklasse van de autosport kon rijden. Volgens veel fans was het een groot gemis dat deze bij de opvolgende delen niet meer inbegrepen waren. De wens naar deze wagens was zelfs zo groot, dat fans bijna smeekten om een DLC waar ze wel in zaten. In F1 2017 is dit verleden tijd; de aankondigingstrailer maakt er alvast drie bekend. Om te beginnen kan er ingestapt worden in de McClaren MP4/4. Dit is de wagen van Ayrton Senna en Alain Prost uit 1988. Deze wagen leverde McClaren (met maar liefst 134 punten verschil) de constructeurstitel op. Senna werd voor het eerst van zijn leven wereldkampioen in de Formule 1 met deze wagen. De tweede auto die we voorbij zien komen is de Williams FW14B gereden door Nigel Mansell en Riccardo Patrese. Ook dit was een kampioensauto en zorgde voor de enige titel van Mansell. Tot slot is de Ferrari F2002 aangekondigd. Dit was destijds de wagen van Rubens Barrichello en de legendarische Michael Schumacher. Het valt te raden, maar ook deze auto zorgde voor een één-tweetje in de eindstand en zorgde zelfs voor de vijfde titel van Schumacher.

Codemasters heeft aangegeven dat ze richting de release van de game meer klassieke wagens aankondigen. In totaal bevat de game twaalf klassieke wagens. Deze wagens worden zo realistisch mogelijk nagebouwd, waardoor je de gebreken van de oude wagens ook daadwerkelijk gaat voelen. Verder wordt de klassieke modus verweven in de carrièremodus. Tijdens het kampioenschap krijg je uitnodigingen voor evenementen waarbij de klassieke wagens een rol spelen. Overigens is de McClaren MP4/4 alleen te spelen door gamers die de game pre-orderen. Pas op een later punt is deze wagen ook aan te schaffen voor andere spelers.

F1 2017 
 Pixel Vault

Verder kondigt de ontwikkelaar aan dat er van verschillende tracks meer layouts zijn om de spelduur te verlengen. Tevens spreekt men over nieuwe spelmodi waarbij ze lijken te hinten op een modus gericht op het verbreken van ronderecords. Met de nieuwe wagens rijdt men namelijk drie tot vijf seconde per rondje sneller en in het huidige seizoen zijn er al een aantal records gesneuveld. Tot slot verschijnt de releasedatum van de game in de trailer. De game ligt vanaf 25 augustus in de winkel en verschijnt voor de PlayStation 4, Xbox One en de pc.