F1 2016 officieel aangekondigd door Codemasters

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
F1 2016 officieel aangekondigd door Codemasters

Ontwikkelaar en uitgever Codemasters heeft het nieuwste deel in de Formule 1-serie F1 2016 aangekondigd. In de nieuwste editie van de game zal de nadruk voornamelijk liggen op een vernieuwde carrièremodus.

De game is aangekondigd in aanloop naar de Grand Prix van Monaco, welke dit weekend zal plaatsvinden. Net als het iconische circuit van Monaco zullen ook alle andere locaties tot in detail worden nagemaakt, inclusief het nieuwe circuit in Baku, Azerbaijan waar later dit jaar voor het eerst op zal worden gereden.

In F1 2016 zal een vernieuwde carrièremodus zitten waarin je als coureur een carrière van tien seizoenen tegemoet zal gaan. Hierin zal je moeten presteren, zowel op de baan als daarbuiten. Hierin zal je aan het begin van je carrière toetreden tot de koningsklasse van de motorsport met een zelfgekozen avatar en vrije keuze hebben over een team.

Verschillende teams zullen echter verschillende verwachtingen hebben en dus kan het makkelijker zijn om bij een klein team te beginnen en zo door te schuiven naar andere teams. Daarbij zal je gedurende je seizoen ontwikkelingspunten verdienen die je in de wagen kan investeren om zo een voorsprong te krijgen op de concurrentie.

Ook voegt Codemasters de iconische Safety Car en de vorig jaar geïntroduceerde Virtual Safety Car toe aan de game. Ook zullen spelers controle krijgen over het dagdeel waarin ze racen, wat een race compleet kan veranderen.

F1 2016 moet deze zomer in de winkels liggen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Natuurlijk staat ook Max Verstappen op de cover van de game.