Extra save slots kosten geld of heel veel tijd in Metal Gear Survive

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Extra save slots kosten geld of heel veel tijd in Metal Gear Survive

Met Metal Gear Survive is gisteren de eerste Metal Gear-game verschenen die zonder geestelijk vader Hideo Kojima gerealiseerd is. De op survival gameplay geënte Metal Gear-spin-off zorgde vanwege de afwezigheid van Kojima al voorafgaand aan de release voor de nodige controverse. Nu de game uit is, blijft die controverse bestaan. Zo is inmiddels duidelijk dat spelers van de game moeten betalen of lang moeten wachten om extra save slots aan te maken.

Wanneer je de optie ‘new game’ kiest in het hoofdmenu terwijl je al een savegame hebt, krijg je automatisch een melding. Hierin staat, dat je om een tweede savegame te openen 1.000 Survival Coins moet betalen. Survival Coins zijn een in-game munteenheid van Metal Gear Survive. Voor tien euro schaf je 1.150 Survival Coins aan. De benodigde hoeveelheid munten om met een tweede personage aan de slag te gaan, kost je dus ongeveer negen euro.

Op dit moment zijn er ook 30 munten te verdienen per iedere dag dat je inlogt. Dat betekent dat je 34 dagen moet inloggen om de benodigde hoeveelheid munten zonder te betalen te verdienen. Er zijn verder geen in-game manieren om Survival Coins te verdienen.

Houd Pixel Vault in de gaten voor de review van Metal Gear Survive. Wij speelden de coöperatieve multiplayer van de game al eerder op gamescom.