Excamedia kondigt nieuwe game Whack ‘Em Zack aan

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Excamedia kondigt nieuwe game Whack ‘Em Zack aan

Excamedia, bekend van hun eerdere game NANOS, kondigde vandaag in een persbericht aan dat zij een nieuwe titel in de maak hebben. Het betreft een multiplayer arcade-brawler genaamd Whack ‘Em Zack.

Excamedia is een gameontwikkelaar die bekend staat om het publiceren van indiegames. Vandaag kondigden zij aan dat er momenteel gewerkt wordt aan de game Whack ‘Em Zack. Het betreft een Whack-A-Mole-achtige game, waarin het het doel is om de aarde te redden van aliens. De titel is een spin-off van de titel A Clumsy Adventure, ook in de maak bij Excamedia. Het was bedoeld als een soort minigame, maar al snel kwam de lead designer Dwight Ligori erachter dat het wel heel erg leuk was, “te leuk om enkel een minigame te blijven”.

Whack ‘Em Zack is een multiplayergame die zowel online gespeeld kan worden als lokaal met vrienden. Je strijdt tegen elkaar om zoveel mogelijk punten te veroveren met het hameren op aliens. Daarbij kun je gebruikmaken van diverse power-ups en de arena zelf. Excamedia vermeldt ook dat zij aankomend weekend op Firstlook in de jaarbeurs Utrecht aanwezig zullen zijn en de game daar voor het eerst te spelen is. Het is vooralsnog onbekend wanneer de titel exact uitkomt, maar via Steam is de ontwikkeling op de voet te volgen.