Ex-LucasArts medewerker start studio

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ex-LucasArts medewerker start studio

LucasArts is door Disney dan wel opgedoekt, een aantal van de mensen die er hebben gewerkt blijven werkzaam in de industrie. Haden Blackman heeft zijn eigen studio opgestart met behulp van Take-Two Interactive.

De eigenaar van 2K Games en Rockstar Games heeft er een nieuwe studio bij. Hangar 13 is de naam en zal worden geleid door een LucasArts veteraan en ex-Star Wars game franchise director Haden Blackman. Het trademark was in maart al opgevraagd door Take-Two Interactive: driekwart jaar later is nu het officieel.

“Dit is voor het moment-tot-moment gameplay, voor de langdurige impact op de wereld, personages en verhaal. Om dit doel te halen zijn we bezig met inhouse technologieën te ontwikkelen en een team op te bouwen om volwassen ervaringen te brengen met beladen keuzes”.

Blackman heeft een lange geschiedenis bij LucasArts, maar is voornamelijk bekend vanwege zijn werk aan de Star Wars-games. Met The Force Unleashed heeft hij meerdere prijzen gewonnen en hij is actief in de comicwereld: hij was een schrijver voor de Batwoman-comics en is momenteel ook werkzaam voor Marvel waar hij schrijft voor Elektra.