Ex-Division-ontwikkelaars richten eigen studio Sharkmob op

archief
Michiel Agterberg op 20 januari 2020
Ex-Division-ontwikkelaars richten eigen studio Sharkmob op

Voormalig The Division-producent Fredrik Rundqvist heeft aangekondigd dat hij zijn eigen studio heeft opgericht. Samen met andere ex-Ubisoft-ontwikkelaars werkt hij bij zijn nieuwe studio Sharkmob aan een nieuwe titel.

Fredrik Rundqvist werkte bijna 9 jaar bij Ubisoft Massive, waarvan hij zijn laatste vier jaar de uitvoerend producent voor The Division was. Na zijn vertrek bij de studio in 2016 werkt hij sinds januari dit jaar aan Sharkmob. Naast hem werken ook verschillende andere ex-Ubisoft-ontwikkelaars bij de jonge studio aan een nieuwe game.

Veel wil Rundqvist nog niet kwijt over zijn nieuwe game, maar het is volgens hem een multiplayer-iteratie op een ‘cult classic’:

We’re not really interested in making a more traditional single-player type of game. What we play privately, the kind of games we love, are very social, very competitive, always multiplayer. The more the merrier.

Veel meer is er nog niet bekend over de ontwikkeling van de nieuwe game. Volgens de website maakt het team gebruik van de Unreal Engine 4, maar dat zegt vandaag de dag niet veel. Wanneer er meer bekend is over Sharkmob’s eerste game, lees je dat natuurlijk op Pixel Vault.