Evolve niet mogelijk op last gen consoles volgens ontwikkelaar

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Evolve niet mogelijk op last gen consoles volgens ontwikkelaar

Het tijdperk breekt aan waar games alleen nog maar op de huidige generatie consoles uit gaan komen. De vorige generatie begint zijn beperkingen te tonen voor wat er uitkomt op beide generaties, althans als we Turtle Rock Studios moeten geloven.

Tijdens het proces van Left 4 Dead was Turtle Rock Studios al bezig met het idee voor Evolve, maar toenmalige systemen waren te zwak om aan de eisen van de game te voldoen.

Voorlopig komen games nog uit op beide generaties, waarbij het enige opvallende verschil de graphics zijn. Er gebeurd steeds meer op je scherm en de vorige generatie consoles kunnen dit niet meer aan. Volgens Cloe Skew, de producent van Evolve, gaat het niet meer alleen om de grafische aspecten, maar zijn de rijk gevulde omgevingen waarin een monster van 7 meter vrij rond kan lopen nu realiseerbaar.

Met de CryEngine, waar de game nu op draait, kun je uitstekend grote, realistische omgevingen maken. Samen met de nieuwe generatie consoles en PC-hardware is dat perfect om een omgeving te genereren waar een 7 meter hoog Monster zich daadwerkelijk in kan verstoppen, wat vrij cruciaal is voor de 4v1 gameplay”, aldus Cloe Skew.

Evolve komt uit op 10 februari voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.