Evolutie van Pokémon Meltan bekendgemaakt

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Evolutie van Pokémon Meltan bekendgemaakt

Vandaag heeft The Pokémon Company een video naar buiten gebracht waarin de evolutie van Meltan te zien is. De nieuwe evolutie, genaamd Melmetal, werd getoond in de nieuwe trailer van Pokémon: Let’s Go. Spelers moeten echter flink hun handen uit de mouwen steken om deze Pokémon te krijgen.

De zogeheten Hex Nut Pokémon van het type Steel heeft een eigen geschiedenis gekregen. Zo werd Melmetal 3000 jaar geleden aanbeden omdat deze Pokémon metaal kon produceren. In de evolutie wordt het lichaam van Meltan harder en vrijwel solide. De vergrote armen kunnen effectiever stoten en daarmee kan Melmetal als enige Steel type Double Iron Bash uitvoeren.

De enige mogelijkheid om de Pokémon te vangen in Pokémon Go is door vierhonderd Meltan candies te verkrijgen. Een Meltan vangen kun je alleen met een Mystery Box. Deze Mystery Box is alleen verkrijgbaar als je een Pokémon van de mobiele game naar Pokémon: Let’s Go stuurt. Als de tijd is verlopen, verdwijnt de box en moet je opnieuw een Pokémon verzenden. Pokémon: Let’s Go is vanaf 16 november verkrijgbaar.