EVE Online en RuneScape doel van DDOS-aanvallen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
EVE Online en RuneScape doel van DDOS-aanvallen

Verschillende MMO’s waaronder RuneScape en EVE Online zijn vandaag het doelwit geworden van zogeheten distributed denial-of-service aanvallen (DDoS), waardoor de games vandaag slecht tot niet bereikbaar zijn. Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanvallen zit.

Ontwikkelaar Jagex van RuneScape lijkt zwaar onder vuur te liggen, waarbij servers van zowel RuneScape als Old School RuneScape worden getroffen. “Zoals je misschien hebt gemerkt, ondervinden we momenteel problemen met zowel onze web als game services, welke impact hebben op zowel RuneScape als Old School RuneScape. We zijn er ons van bewust dat RuneScape (alswel andere games) worden aangevallen waardoor er connectiviteitsproblemen zijn voor onze speler,” aldus een statement op de website van de ontwikkelaar.

Ook andere games hebben last van de aanvallen. Zo meldt CCP, ontwikkelaar van EVE Online, dat de Tranquility-server van de game onder aanval was, al lijken verbindingen nu weer hersteld te zijn. Ook zouden League of Legends en Guild Wars 2 getroffen zijn, als is dit nog niet bevestigd door ontwikkelaars.