eSports toont zich mogelijk op Olympische Spelen van 2024

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
eSports toont zich mogelijk op Olympische Spelen van 2024

Altijd al gedroomd van eSports op de Olympische Spelen? De overkoepelende eSports-organisatie IeSF blijkbaar wel. Zij voeren namelijk “serieuze gesprekken” met de organisatie van de Olympische Spelen van Parijs in 2024 om van gamen een demonstratiesport te maken..

Volgens de organisatie zijn er ongeveer 250 miljoen spelers die competitief meedoen aan de elektronische sport. Deze aantallen liggen veel hoger dan bij sommige traditionele Olympische disciplines gecombineerd. Om die reden erkende het Internationaal Olympische Commitee (IOC) de sport in november als officiële discipline. Een duidelijk signaal dat het IOC de groeiende sport er graag bij wil hebben bij het arsenaal aan Olympische sporten.

Of we de sporttak daadwerkelijk in 2024 mogen aanschouwen, is momenteel onbekend. Wat we wel weten is dat eSports als demonstratiesport ten tonele zal verschijnen op de Aziatische Spelen van dit jaar, waarna het in 2022 zal debuteren als een “medaille evenement” in dezelfde Spelen, maar dan die van Hangzhou in China.

Eerder deze maand erkende IOC-voorzitter Thomas Bach de populariteit van de sport, maar hij staat wel sceptisch tegenover de vaak gewelddadige en discriminerende aard ervan.