Er is nog kans op Bayonetta 3 als het aan PlatinumGames ligt

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Er is nog kans op Bayonetta 3 als het aan PlatinumGames ligt

Het vorige deel van Bayonetta is inmiddels drie jaartjes oud, maar er is nog altijd geen woord gesproken over een vervolg. Tot vandaag, want Atsushi Inaba van PlatinumGames heeft nu toch enigszins uit de doeken gedaan hoe het ervoor staat met de serie.

In een interview met Source Gaming liet de Japanse ontwikkelaar wat los over een eventueel derde deel. De interviewer vroeg Inaba naar de potentiële protagonist voor een volgend deel en of dit opnieuw Bayonetta zelf zou zijn. Daarop antwoordde de ontwikkelaar van PlatinumGames vrij uitgebreid:

Misschien wordt de volgende protagonist wel een man! Ik zou graag een Bayonetta 3 maken. We zijn ook daadwerkelijk in gesprek binnen het bedrijf over wat we kunnen doen. Omdat er echter nog steeds discussie over is, is het lastig definitieve uitspraken te doen.

Het is geen harde toezegging, maar het mag duidelijk zijn dat ze bij PlatinumGames heel graag aan de slag gaan met een derde deel. Nu is het hopen voor de fans dat ze daar snel wat knopen doorhakken en met meer concrete toezeggingen kunnen komen.