Er is geen doorkomen aan de Battlefield 1-DLC

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Er is geen doorkomen aan de Battlefield 1-DLC

Er werd al een tijdje gehint naar de inhoud van het eerste DLC-pakket voor Battlefield 1, maar inmiddels weten we precies wat we in maart kunnen verwachten. Voorzien van de pakkende titel They Shall Not Pass kunnen spelers onder andere met een nieuwe spelmodus aan de slag, waarin reeds bestaande spelmodi tot één splinternieuwe worden gecombineerd. 

Aan de hand van een onlangs op YouTube verschenen trailer worden de details haarfijn aan ons uitgelegd. De nieuwe spelmodus luistert naar de naam Frontlines en is een samensmelting van de inmiddels bekende Conquest en Rush-modi. Beide partijen moeten zich een weg banen naar de basis van de tegenstander door punten te veroveren. Hierdoor beweegt het speelveld zich, afhankelijk van het verloop van de partij, dynamisch heen en weer tussen beide kampen. Beide partijen strijden steeds om hetzelfde punt in een klein gedeelte van de map. Hoe meer delen er worden veroverd, hoe verder de tegenstander wordt teruggedrongen. De nekslag wordt uitgedeeld door de twee telegraafmachines in de vijandige basis te vernietigen, die zich aan beide uiteinden van de map bevinden.

Naast een nieuwe spelmodus bestaat de DLC uit een viertal nieuwe maps, welke onder andere zijn geïnspireerd door de Slag om Soissons en de Slag om Verdun, en kunnen de spelers aan de slag met nieuwe wapens, voertuigen, én het Franse leger mengt zich in de strijd.