Epic: ‘we zijn niet bezig met een nieuwe Unreal-game’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Epic: ‘we zijn niet bezig met een nieuwe Unreal-game’

Fans van de keiharde arena-stijl shooter Unreal Tournament zijn een teleurstelling rijker: het hoofd van Epic Games heeft aangegeven dat Epic op dit moment niet bezig is met de ontwikkeling van een game in de Unreal-wereld.

Wanneer de game de naam draagt van je voornaamste vorm van inkomen, namelijk de engine die je aan veel ontwikkelaars verkoopt voor veel geld, zou je zeggen dat Epic Games wat vaker een Unreal-game zou maken. Het tegendeel is echter waar, want momenteel zijn ze niet bezig met een game die zich in het Unreal-universum afspeelt. Baas van Epic Games Tim Sweeny zei het volgende:

“We hebben geen plannen om een Unreal (Tournament)-game te maken. We hebben veel nostalgie voor de serie, maar zijn er op dit moment niet mee bezig. Fortnite komt eraan, maar is een titel waar we het later over gaan hebben. We zijn bezig met dat project en een aantal onaangekondigde projecten die we maken door middel van Unreal Engine 4.”

Een bittere pil voor de fans: het laatste deel stamt alweer uit 2007 en werd door de fans unaniem gezien als een teleurstelling. Er is echter hoop: Epic Games licenseert de Unreal Engine 4 voor maar 20 dollar per maand. Een stel slimme jongens zouden hun eigen Unreal Tournament in elkaar kunnen zetten.