Epic Games stelt alle Paragon assets beschikbaar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Epic Games stelt alle Paragon assets beschikbaar

Ontwikkelaar en uitgever Epic Games heeft aangekondigd dat het alle assets van de recent opgeheven game Paragon gratis beschikbaar stelt. Volgens Epic hebben de assets een waarde van 12 miljoen dollar.

In een bericht op de website maakt Epic bekend dat ontwikkelaars met de Unreal Engine 4 gratis toegang krijgen tot alle assets van de MOBA Paragon. Volgens Epic heeft het de studio ruim 12 miljoen dollar gekost om al deze assets te ontwikkelen, inclusief twintig personages (met skins, animaties, visuele effecten en audio).

Ontwikkelaars kunnen de asset packs gratis downloaden. Naast karakters zijn er ook meer dan 1500 omgevingselementen beschikbaar om te gebruiken. De ontwikkelaar adviseert om te beginnen met Shinbi, een personage dat ook een animatieblauwdruk bevat. In de toekomst zal Epic meer assets uit de game beschikbaar stellen.

Epic maakte eerder dit jaar bekend dat het stopt met de ontwikkeling van Paragon, om zich te focussen op de productie van Fortnite. Deze game verscheen afgelopen week op iOS. Aan de oproep van spelers om Paragon draaiende te houden, kon Epic helaas geen gehoor geven.