Epic Games kondigt nieuwe Unreal Tournament aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Epic Games kondigt nieuwe Unreal Tournament aan

Studio Epic Games heeft bekend gemaakt dat er een nieuwe game in de Unreal Tournament-serie aankomt. De game zal door een kleine groep ontwikkelaars van Epic gemaakt worden, maar er zal flink worden samengewerkt met de fans.

Zo meldt de ontwikkelaar op het Unreal Tournament-forum. De nieuwe Unreal Tournament zal vanaf de eerste regel code tot aan de release een open project worden. Dit wil zeggen dat fans zich op het forum van Epic aan kunnen melden om mee te denken en te discussiëren over allerlei aspecten van de game. Ontwikkelaars met een Unreal Engine 4-abonnement kunnen via GitHub meewerken aan het project. Epic Games heeft wel al toegezegd dat het trouw blijft aan de serie en de game een competitieve first-person shooter wordt.

De nieuwe Unreal Tournament-game zal voor iedereen gratis te spelen zijn. Als de game eenmaal af is wil Epic een marktplaats op gang brengen waar fans, ontwikkelaars en ontwerpers allerlei mods en content gratis of tegen betaling kunnen uitwisselen. Epic ontvangt een deel van die bedragen, en op die manier hoopt de ontwikkelstudio uiteindelijk de kosten te kunnen dekken.

De ontwikkeling wordt primair gericht op Windows, Mac en Linux, of er ook een consoleversie komt, is nog niet duidelijk. Epic wijst er op dat het nog wel even zal duren voordat gamers een eerste speelbare versie kunnen uitproberen; de studio is naar eigen zeggen donderdag pas echt begonnen met de ontwikkeling.

Kan je niet wachten op de nieuwe Unreal Tournament? Epic heeft een Unreal Tournament-pakket met oude versies van de games in de aanbieding gedaan op Steam.