Epic Games hint naar nieuwe Unreal Tournament-game

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Epic Games hint naar nieuwe Unreal Tournament-game

Het lijkt erop dat Epic Games van plan is een nieuwe Unreal Tournament-game uit te brengen. Op 8 mei houdt de studio een persconferentie via Twitch.TV waarin ze meer bekend maken over de toekomst van de serie. Dit maakte Epic’s Mark Rein bekend via Twitter.

Het vermoeden is dat de nieuwe game, als deze aanstaande donderdag wordt aangekondigd, zal draaien op de nieuwe Unreal Engine van Epic, Unreal Engine 4. In de tweet spreekt Rein over de toekomst van Unreal Tournament en ook andere medewerkers van de studio hebben vergelijkbare tweets gestuurd over de presentatie van donderdag.

Echter is het op dit moment nog puur speculatie; Rein spreekt enkel over de toekomst van de serie, wat ook iets heel anders zou kunnen betekenen. Toch lijkt de aankondiging van een nieuwe game het waarschijnlijkst aangezien Paul Meegan, een andere medewerker van Epic, sprak over een game gebaseerd op de nieuwe engine.

Als Epic met een nieuwe Unreal Tournament-game komt, zou het de eerste zijn in ruim zeven jaar. De laatste versie dateert namelijk alweer uit 2007, terwijl het origineel in 1999 op de markt kwam.