Epic doet afstand van Gears of War

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Epic doet afstand van Gears of War

Epic Games is niet meer geïnteresseerd in het maken van Gears of War games en verkoopt de licentie aan Microsoft. Hoofd van Epic Games Tim Sweeney heeft gezegd dat de serie beter af is als een ander bedrijf ermee aan de slag gaat. De licentie zou bij Epic Games alleen maar stof verzamelen.

Gears of War is een van de series waar de vorige generatie consoles voor altijd mee geïdentificeerd zal worden. Ondanks de populariteit zullen de geestelijke vaders van de serie, namelijk Epic Games, afstand doen van de serie ten gunste van Microsoft. Sweeney vertelde dat ze liever hebben dat Microsoft gebruik maakt van de licentie, want Epic Games heeft geen interesse meer om aan de serie te werken.

“Het was zo’n zeldzaam geval waar zowel Epic als Microsoft tot een overeenkomst konden komen die het beste is voor de gaming gemeenschap. We hebben liever dat Microsoft Gears of War-gerelateerde games maakt dan dat er niets met de licentie gebeurt. Een licentie zoals Gears of War is natuurlijk een juweeltje die menig studio niet kwijt zou willen, maar wij zijn niet van plan er aan te werken terwijl fans meer willen.”

Het lijkt erop dat we te maken hebben met een win-win-win situatie. Microsoft heeft een mooie licentie te pakken, Epic heeft geld binnen en de fans kunnen nog steeds nieuwe Gears-games verwachten. Nu rest alleen nog de vraag waarom Epic niet verder wilde met Gears?

“De (single-player)gameplay die te vinden was in Gears of War vertaald niet zo goed naar wat we in de toekomst willen doen bij Epic. Onze toekomstige aanpak zal voornamelijk leunen op online-gaming, zowel in de vorm van competitieve- als coöperatieve multiplayer. De toekomst van Gears zou bestaan uit ongeveer een decennium ongebruikt op de plank staan.”