Engelsman geeft PlayStation de schuld voor slecht rijgedrag

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Engelsman geeft PlayStation de schuld voor slecht rijgedrag

Heb je ook wel eens dat je in het verkeer een automobilist tegenkomt en bij jezelf denkt: waar heeft hij leren rijden? Dat dacht de politie in Engeland ook toen er een man veel te hard door het plaatsje Grantham scheurde. Na een wilde achtervolging geeft de man ook toe dat hij zijn rijgedrag niet bij de lokale rijschool heeft geleerd. 

De man in kwestie is de 24-jarige Adam Jones en komt uit Skegness Engeland. Het incident gebeurde al in april toen hij op weg naar zijn vriendin was en als een bezetene door de straten reed. Er werden snelheden gemeten tot maar liefst 160 kilometer per uur. Aangezien dit op een drukke vrijdagavond plaatsvond heeft Jones ook duizenden euro’s aan schade aangericht bij andere auto’s. Uiteindelijk werd de snelheidsduivel gepakt nadat hij over een spijkermat reed die de politie had uitgezet.

Eenmaal op het politiebureau had Jones een nogal bizarre verklaring voor zijn rijgedrag. Hij heeft namelijk geen rijlessen gehad, maar “zichzelf leren rijden” met racegames op zijn PlayStation. Volgens de politie klonk het allemaal ineens heel logisch, omdat “hij reed alsof hij in een videogame zat zonder rekening te houden met anderen”.

Uiteindelijk is Adam Jones veroordeeld voor roekeloos rijden en rijden zonder rijbewijs. Hij mag nu een jaartje brommen in de Engelse cel. Dat zie je dan niet gebeuren in Burnout of Need for Speed.