Endemol Shine Studios gaat werken aan TV-serie Mirror’s Edge

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Endemol Shine Studios gaat werken aan TV-serie Mirror’s Edge

Endemol Shine Studios, onderdeel van Endemol Shine North America, lijkt wel oren te hebben naar een TV-serie omtrent Faith en haar freerunning-avonturen. De mediagigant heeft namelijk de rechten van Mirror’s Edge binnengesleept om zo te kunnen werken aan een televisieserie.

Het is Sharon Hall, CEO van Endemol Shine Studios, geweest die het nieuws de wereld in heeft geholpen. Volgens haar was de keuze een voor de hand liggende, gezien Mirror’s Edge een solide fanbase heeft en het concept goed uit te werken valt.

Wij zien Mirror’s Edge absoluut als een franchise voor een globaal televisiepubliek. Het heeft een sterke protagoniste, een groeiende fanbase en een wereldwijd merk dat Electronic Arts en EA DICE zeer vakkundig hebben opgezet.

Verdere details over een Mirror’s Edge televisieserie zijn er momenteel nog niet. Gezien de rechten pas onlangs zijn aangekocht, zal de serie nog wel een tijdje op zich laten wachten. De nieuwe game in de franchise, Mirror’s Edge Catalyst, verschijnt daarentegen al wel behoorlijk spoedig. De game zal namelijk op 9 juni aanstaande te verkrijgen zijn voor Xbox One, PlayStation 4 en via Steam op de pc.