Elite: Dangerous mogelijk naar PS4 en Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Elite: Dangerous mogelijk naar PS4 en Xbox One

David Braben, bedenker van de Elite-serie, verteld in een interview met Eurogamer dat hij alle intentie heeft Elite: Dangerous ook op de next-gen consoles te lanceren. Volgens Braben zou het “olie dom” zijn om het bij de PC te laten.

“Ik moet oppassen”, zegt Braben in gesprek met Eurogamer. “Ik wil nu geen officiële aankondiging doen, maar het zou gewoon ontzettend dom zien niet op de consoles te lanceren, al helemaal op de PS4 en Xbox One.” Volgens Braben gebruikt de game dezelfde engine als Zoo Tycoon op de Xbox One. “Dat nog een reden om het ook op de console uit te brengen. We hebben games voor Sony gemaakt, we hebben games voor Microsoft gemaakt, ik zie weinig redenen om de game niet op hun platformen uit te brengen.”

Elite: Dangerous is een space-sim in ontwikkeling bij Frontier Development, bekend van onder andere Rollercoaster Tycoon. De game werd bekostigd via Kickstarter en niet zonder succes. Ruim anderhalf miljoen pond werd opgehaald via de bekende crowdfunding website, iets meer dan werd gevraagd. Elite: Dangerous krijgt ook VR ondersteuning van in eerste instante de Oculus Rift.