Elite: Dangerous krijgt in mei eerste grote update

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Elite: Dangerous krijgt in mei eerste grote update

Elite: Dangerous, de ruimte-MMOG van Frontier Development, krijgt in mei zijn eerste grote update. Met de Power Play-update kunnen spelers zich aan facties toevoegen om te strijden voor dominantie in het universum. De update zal gratis te downloaden zijn.

De Power Play-update gaat een nieuwe laag tactiek aan Elite: Dangerous toevoegen. Waar de game zich op dit moment voornamelijk nog richt op solo-avonturiers, zal het na de update een stuk meer gaan richten op de verschillende facties.

Volgens Frontier zal er flink wat verschil zitten tussen de losse facties. Zo zullen sommige facties dominantie proberen te bereiken door ouderwetse oorlogsvoering, terwijl andere facties meer gericht zijn op handel en economische dominantie. In de sterrenkaart zal precies te zien zijn waar verschillende facties zich bevinden in het universum.

Volgens Frontier zullen de machtsverhoudingen continu veranderen tussen de verschillende facties. Wanneer de update zal verschijnen, voegt Frontier een aantal facties toe. De spelers bepalen echter door zich aan te sluiten bij een bepaalde factie hoe deze zal groeien. Hierdoor zullen sommige facties uitgroeien tot galactische machten, terwijl andere facties in de loop der tijd gewoon zullen verdwijnen.

De pc-versie van de Power Play-update zal in mei verschijnen. Wanneer de game deze zomer ook voor de Xbox One en OS X verschijnt, zullen deze versies de update ook meteen hebben.