Elite Dangerous krijgt in februari multicrew-optie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Elite Dangerous krijgt in februari multicrew-optie

Fans van de game Elite Dangerous die graag met meerdere spelers een crew willen vormen hebben geluk, want vanaf volgende maand komt de zogenaamde multicrew-optie naar de game. De update brengt daarnaast nog een andere nieuwe feature met zich mee.

De multicrew-optie doet zijn naam eer aan en biedt spelers de gelegenheid om samen met anderen een crew van maximaal 4 man te vormen, waarbij ieder een specifieke rol krijgt toegewezen. Het is één van de meest gevraagde, nog ontbrekende functies van de game en het is goed om te zien dat ontwikkelaar Frontier Developments gehoor geeft aan de wensen van de spelers.

Vanaf het moment dat de multicrew-optie wordt gebruikt is het mogelijk om elkaar te zien, en dus wordt uiterlijk vertoon ineens een stuk belangrijker. Vandaar dat het mogelijk wordt gemaakt de look van je personage aan te passen, dankzij de komst van de ‘Commander Creator’.

De update zal Elite Dangerous: The Commanders gaan heten en zal in de laatste week van februari beschikbaar zijn voor bèta-spelers. De game is momenteel enkel te spelen via pc, mac en Xbox One. Ook heeft de game een VR-functie. Dit jaar zal de game ook een PlayStation 4 editie krijgen.