Electronic Arts krijgt eigen evenement EA Play

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Electronic Arts krijgt eigen evenement EA Play

Het lijkt een trend te worden dat grote partijen een eigen evenement beginnen buiten de grote beurzen om. EA is de volgende uitgever die een dergelijk evenement gaat houden met de naam EA Play. De uitgever kiest ervoor de grootste gamebeurs van de wereld over te slaan, namelijk de E3.

Van 12 tot en met 14 juni zal EA Play plaatsvinden in Los Angeles, exact dezelfde datum waarop en stad waarin de E3 ook plaatsvindt. De locatie is Club Nokia, een gebouw dat praktisch naast het LA Convention Center staat, waar de E3 dan in volle gang is. Er zal daarom geen stand van EA te vinden zijn op de E3 en waarschijnlijk ook geen persconferentie, gezien ze op de 12e EA Play openen met een persconferentie. Naast de persco zijn er veel (speelbare) demo’s, competities en speciale gasten te vinden op het evenement.

Overigens krijgt ook Engeland bezoek van EA. Op 12 juli zal er in London een EA Play plaatsvinden, zij het op een iets kleinere schaal. Wat vinden jullie van dit nieuwe evenement en vinden jullie het verstandig dat EA de E3 overslaat? Laat het weten in de comments.