Elder Scrolls: Legends niet naar systemen zonder cross-play

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Elder Scrolls: Legends niet naar systemen zonder cross-play

Cross-play is de laatste tijd een onderwerp waar veel over gediscussieerd wordt. Als reactie op de commotie geeft Bethesda aan hun digitale cardgame The Elder Scrolls: Legends niet op systemen zonder cross-play uit te brengen.

Bethesda doet een duit in het zakje van de discussie over cross-play. Volgens vice-directeur Peter Hines is het bedrijf niet van plan om de cardgame The Elder Scrolls: Legends uit te brengen op platformen die geen cross-play ondersteunen, omdat cross-play een belangrijk onderdeel is van de game:

“[The Elder Scrolls Legends] is a strategy card game that encompasses both single and multiplayer, it is both cross-platform play and cross-platform progress … It is our intention in order for the game to come out, it has to be those things on any system.”

De discussie over cross-play ontstond toen Sony de cross-play-mogelijkheden van Fortnite bleek te blokkeren. Hoewel Hines Sony niet expliciet noemt in zijn opmerking, lijkt hij hier wel degelijk te suggereren dat Legends niet op de PlayStation 4 zal verschijnen.