Eindelijk lekker peuteren in De Sims 4

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Eindelijk lekker peuteren in De Sims 4

Het is nog altijd niet precies duidelijk waarom peuters niet vanaf het begin in De Sims 4 zaten, tot grote ergernis van veel Sims-fans. Drie uitbreidingen en ontelbare game- en accessoirepakketten later heeft Maxis eindelijk gehoor gegeven aan de smeekbeden en mag er eindelijk lekker gepeuterd worden in De Sims 4.

Maxis noemt het zelf de ‘Grootste kleine update’ waarmee peuters aan De Sims 4 worden toegevoegd. Een gratis update dus waar een nieuwe levensfase in het virtuele poppenhuis wordt geïntroduceerd. Baby’s worden dus niet langer meteen een schoolgaand kind, maar kunnen eerst nog een poosje thuis rondkruipen en met een beetje inzet de eerste woordjes en stapjes leren.

Sinds de Sims 2 zitten peuters standaard in het spel en het ontbreken van de levensfase in De Sims 4 bij de lancering zorgde voor veel kritiek van fans. Na het verschijnen van drie grote uitbreidingen en vele andere updates hadden de meeste fans de hoop inmiddels wel opgegeven. Dat de peuters alsnog zijn toegevoegd zorgde dan ook voor positieve reacties.

Eerder deze week is er ook een nieuw game-pack aangekondigd met een wat duisterder thema: vampiers. De game-pack is vanaf 24 januari verkrijgbaar. De peuter-update is nu al gratis te downloaden.