Einde van Overwatch in zicht door autowielen?

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Einde van Overwatch in zicht door autowielen?

Er lijkt een storm door het internet heen te razen. Met de laatste update van Overwatch voegde Blizzard een nieuwe vorm van PvE toe. Hierin verbrak de ontwikkelaar echter de belangrijkste regel van de game, waardoor spelers over de hele wereld in rep en roer zijn. Deze regel luidt namelijk: alle voertuigen moeten vliegen.

Op het forum van Battle.net hebben meerdere spelers al luid en duidelijk aangegeven dat de game met deze update onspeelbaar is. Sommigen proberen ze te bedaren met verschillende redenaties. Het evenement speelt zich zeven jaar voor Overwatch af. Misschien hadden ze toch nog auto’s die op wielen reden? Anderen geloven dat het te maken heeft met het feit dat het militaire auto’s zijn. Deze hebben wielen nodig om beter te kunnen functioneren volgens hen.

Over het algemeen lijken de voormalige fans het aanzicht walgelijk te vinden. Meerdere fans hebben al aangegeven te stoppen met het spelen van Overwatch vanwege deze transgressie. Een paar hebben ondertussen al hun advocaten gebeld om het tegen te houden. Op Reddit gelooft een speler zelfs dat dit geen auto is, maar een hint naar een nieuwe held waarmee je simpelweg over andere spelers heen kunt rijden.

Voormalig Overwatch-fan DarwinStreams heeft de gevoelens van veel fans samengevat in een kort filmpje dat hieronder te zien is. Of Blizzard van plan is commentaar te leveren, moet nog worden gezien.