Einde niet in zicht voor Dead Space

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Einde niet in zicht voor Dead Space

Na het teleurstellende derde deel in de Dead Space-serie en de switch in focus naar Battlefield: Hardline, lijkt het erop dat Visceral Games niet meer toe gaat komen aan een nieuw deel van Dead Space. Patrick Söderlund van EA zegt: “Niet getreurd, een vervolg is nog altijd mogelijk.”

EA Studio’s vice-president Patrick Söderlund vertelde hoe EA het aan heeft gepakt om nieuwe projecten te verdelen over de studio’s onder de hoede van EA. Door dezelfde franchise aan een andere studio te geven, hoopt men op volledig nieuwe invalshoeken en creativiteit.

“Zover we het toe kunnen laten, proberen we studio’s zo min mogelijk in de weg te zitten en ze hun eigen ding te laten doen. De jongens van Visceral zijn ontzettend enthousiast over Hardline en Star Wars. Dus zullen ze zich nog ooit buigen over een nieuwe Dead Space? Jawel, maar niet voordat ze eerst nagaan wat de eerste twee Dead Space-games zo goed maakte en hoe een volgende game in die serie zou werken op next-gen.”

Söderlund maakte hierna duidelijk dat hij hiermee niet een nieuwe Dead Space aankondigde, maar dat de kans bestaat dat de serie nog niet dood en begraven is. Al is die kans denk ik afhankelijk van hoe goed Hardline en de (nog steeds) onbekende Star Wars-game ontvangen zullen worden.