Eind april weer garantie op geïmporteerde Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Eind april weer garantie op geïmporteerde Xbox One

Microsoft Nederland kan eind april waarschijnlijk weer garantie geven op geïmporteerde Xbox One-consoles. Dat meldt het bedrijf in een statement aan Gamer.nl.

Sinds begin maart geeft Microsoft geen garantie meer op geïmporteerde Xbox One’s van Nederlandse gamers. Nederlanders importeren de console omdat hij vooralsnog niet in Nederland verkrijgbaar is, maar wel in andere landen zoals Frankrijk en Duitsland. Volgens Microsoft wordt er geen garantie meer gegeven vanwege ‘een intern serviceprobleem’.

“Er wordt hard gewerkt om dit op te lossen,” zo luidt het statement, “alleen zijn wij op dit moment niet in staat om Xbox One-consolereparaties te verwerken voor klanten buiten de dertien landen waar de Xbox One officieel uit is. Wij verwachten dat dit klantenserviceprobleem eind april is opgelost. In de tussentijd kunnen klanten alsnog contact opnemen met ons Xbox Support-team om enige problemen proberen op te lossen. Als een reparatie nodig is, kan het zo zijn dat wij de klant zullen moeten contacteren zodra het interne klantenservice probleem is opgelost.”