Eidos Montreal komt met nieuwe engine

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Eidos Montreal komt met nieuwe engine

Eidos Montreal, studio achter onder andere Deus Ex: Human Revolution en Thief, heeft vandaag een nieuwe game-engine aangekondigd. De engine is speciaal voor de PC en next-gen consoles ontwikkeld.

De nieuwe engine, die bekend staat als de Dawn Engine, is volgens Eidos een sterk aangepaste versie van de Glacier 2-engine, welke onder andere werd gebruikt voor IO Interactive’s Hitman: Absolution. Normaal maakt Eidos Montreal gebruik van al bestaande engines, maar deze beperkte volgens Eidos de ontwikkelingen te veel. De Dawn Engine is dan ook zo ontwikkeld dat deze aan alle eisen van de studio voldoet. Volgens de ontwikkelaar zou de engine vooral op het gebied van rendering en kunstmatige intelligentie flinke stappen voorwaarts hebben gemaakt.

Voornaamste streven van Eidos Montreal is om de grafische prestaties van hun eigen games te verhogen, maar ook op gameplay-gebied en verhaallijnen zou de engine meer moeten kunnen bereiken. Veel beeldmateriaal van de engine is er momenteel nog niet vrij gegeven, buiten een enkele screenshot. Volgens de ontwikkelaar moeten spelers er niet te veel in zoeken: de screenshot is puur gemaakt om aan te tonen waar de engine tot in staat is.

Volgens Eidos Montreal zal de engine vooral gebruikt gaan worden in de aankomende Deus Ex Universe-projecten. Veel details zijn hier echter nog onduidelijk van, maar volgens de ontwikkelaar zullen er wel verbanden liggen tussen de verschillende projecten.