Eerste plotdetails rondom Shazam! bekendgemaakt

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Eerste plotdetails rondom Shazam! bekendgemaakt

Hoewel Marvel voorop loopt qua superheldenfilms is DC Comics langzaam met een inhaalslag bezig. De eerste officiële foto en details van de film Shazam! zijn namelijk naar buiten gebracht. Shazam! gaat in tegenstelling tot andere producties van DC een meer komische aanpak krijgen. 

Warner Bros. Pictures heeft een officiële foto onthuld waarin we acteur Zachary Levi als de superheld zien. De film moet een luchtige toon gaan krijgen en een andere koers op gaan dan eerdere DC-films. Regisseur David F. Sandberg gaat het geheel in goede banen leiden.

In Shazam! krijgt de veertienjarige jongen Billy Batson zijn krachten door een 3000 jaar oude tovenaar. Batson hoeft daarna alleen het woord shazam te roepen om te veranderen in zijn krachtige alter ego. De slechterik Doctor Sivana wordt gespeeld door Kingsman-acteur, Mark Strong.

Sandberg beloofde eerder trouw te blijven aan de stripboeken en de plotdetails die zijn vrijgegeven lijken dit te bevestigen. Entertainment Weekly schrijft dat Billy in de film een weeskind is. In het weeshuis raakt hij bevriend met stripboekfanaat, Freddy. Als op een dag Billy met de metro reist en wordt aangesproken door The Wizard verandert alles voor hem. The Wizard is namelijk op zoek naar een goede opvolger en Billy lijkt de perfecte keuze.

Geruchten gaan dat de eerste trailer deze maand op Comic-Con in San Diego gaat verschijnen. De film zelf wordt verwacht op 5 april 2019.

Shazam 
 Pixel Vault