Eerste model 3DS mogelijk stopgezet

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Eerste model 3DS mogelijk stopgezet

Er is mogelijk slecht nieuws voor bezitters van, of mensen die geïnteresseerd zijn in, het eerste model van de 3DS. Het lijkt erop dat Nintendo de productie van het eerste model heeft stopgezet. Wellicht gaat de focus langzaamaan naar de New 3DS.

Nintendo heeft officieel niks laten weten en tot dusver is het nog niet zeker, maar het feit dat de handheld op zowel de Japanse site als de Amerikaanse site niet meer wordt vertoond (of te koop wordt aangeboden), schetst geen positief beeld. Met de komst van het nieuwe 3DS-model leek het erop dat Nintendo twee verschillende modellen langs elkaar liet bestaan, maar het nieuwe model is krachtiger dan het oude: de nieuwe kan de oude games spelen, maar de oude niet de nieuwe. Het 3DSXL-model wordt nog wel te koop aangeboden.

Nu is dit natuurlijk niet gelijk een probleem, maar het oude 3DS-model ligt nog steeds voor de volle prijs in de winkels. Als Nintendo van plan is om langzaam maar zeker de oude modellen (en de games ervoor) uit te faseren, is het zuur voor de consument die nu nog de volle prijs betaalt voor een console die niet alleen outdated is, maar mogelijk ook over een paar jaar niet meer ondersteund wordt. De 3DSXL staat voor hetzelfde probleem, maar lijkt nog steeds te worden aangeboden. De goede verkoop van de 3DSXL zal waarschijnlijk de reden zijn waarom Nintendo dit model nog lang zal ondersteunen.