Eerste gameplaybeelden van Total War: Three Kingdoms

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Eerste gameplaybeelden van Total War: Three Kingdoms

Eerder deze week kregen we al een engine trailer op ons bord van Creative Assembly, maar daaruit konden we nog weinig opmaken over de daadwerkelijke gameplay. Nu heeft de ontwikkelaar een eerste gameplaytrailer vrijgegeven, waarin we 5 minuten van een gevecht te zien krijgen in Total War: Three Kingdoms.

In de aanloop naar de E3 geeft Creative Assembly meer informatie vrij over de aankomende Total War-game Three Kingdoms. In c.a. vijf minuten krijgen we een eerste indruk van hoe de gevechten eruit gaan zien en welke nieuwe features er op het slagveld te vinden zijn:

In de video zien we dat er al aardig wat veranderingen zijn doorgevoerd in dit nieuwe deel. Natuurlijk zijn de setting en de eenheden aangepast naar het oude China, maar als je goed kijkt zie je ook al andere kleine aanpassingen. Zo kun je units nu in formatie een nieuwe positie op de map geven, nieuwe unieke formaties zoals de turtle formation en speciale generaals.

Deze generaals gaan een heel eigen leven leiden, zoals we dit ook al in Total War: Warhammer hebben gezien. Je generaal kan als single unit over het slagveld bewegen en de vijandelijke generaal uitdagen tot een 1-op-1 duel terwijl de rest van het gevecht doorgaat. Wanneer een van de generaals wint, betekent dat een flinke slag voor de moraal van de tegenpartij. Tevens kun je bij het winnen van een gevecht de items van een gedode generaal looten.

In de komende week gaat Creative Assembly meer van Total War: Three Kingdoms laten zien. Ook meldde de ontwikkelaar deze week dat de game niet meer dit jaar uitkomt, maar nu gepland staat voor het voorjaar van 2019.