Eerste gameplay for Middle-Earth: Shadow of War onthuld

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Eerste gameplay for Middle-Earth: Shadow of War onthuld

Na het succes van Middle-Earth: Shadow of Mordor laat Warner Bros. Interactive Entertainment ons vandaag de nieuwe beelden zien uit het vervolg Middle-Earth: Shadow of War. In de beelden zien we een walkthrough van een van de vele mogelijkheden die de game ons te bieden heeft.

De nieuwe toevoeging aan de Middle-Earth-game gaat verder op het Nemesis-systeem van het eerste deel. Zo zijn er extra Nemesis-vestigingen toegevoegd, waarin je verschillende strategieën moet gebruiken om zo gebieden te veroveren en je eigen Ork-leger te creëren. In de video is te zien dat Talion, en Celebrimbor, die als Bright Lord te zien is, een aanval op een vesting in het Seregost-gebied aan het uitvoeren zijn. Een van Saurons Overlords moet worden afgemaakt om de vestiging en de bijbehorende volgelingen over te nemen. Deze volgelingen kunnen worden ingezet bij veldslagen waardoor je twee Ork-vestigingen tegen elkaar op kunt zetten.

Middle-Earth: Shadow of War speelt zich af tussen het verhaal uit The Hobbit en The Lord of the Rings en wordt een vervolg op Middle-Earth: Shadow of Mordor. De wereld zal een nieuw verhaal, nieuwe personages, maar ook oude bekenden bevatten. De game ligt vanaf 24 augustus in de winkel en is verkrijgbaar voor de Xbox One, PlayStation 4 en Windows-pc.