Eerste beelden van Watership Down uitgebracht

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Eerste beelden van Watership Down uitgebracht

De eerste beelden van de live-action-miniserie Watership Down zijn uitgebracht. De miniserie van Netflix en de BBC is gebaseerd op het boek Watership Down van Richard Adams en de tekenfilmserie. Onder andere James McAvoy en Ben Kingsley zullen te horen zijn in de serie.

Het klassieke verhaal Watership Down van Richard Adams (Waterschapsheuvel in de Nederlandse vertaling) heeft zijn eerste live-actiontrailer gekregen. Hoewel de beelden op het eerste gezicht op kinderen gericht lijken, is niets minder waar. Het verhaal zit namelijk vol drama en moordlust.

In het verhaal moet een groep konijnen uit hun hol vluchten om aan een verwoesting te ontkomen. De broers Hazel en Fiver gaan samen met hun groep op zoek naar een nieuw thuis, maar onderweg krijgen ze niet alleen met allerlei roofdieren te maken, maar ook met moordlustige rivaliserende konijnen.

De vierdelige serie is vanaf 23 december te zien op Netflix. Naast James McAvoy en Ben Kingsley zijn ook John Boyega, Olivia Colman en Gemma Arterton te horen.