Eerste beelden PSP-game Saints Row getoond

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Eerste beelden PSP-game Saints Row getoond

Saints Row kennen we natuurlijk van de verschillende console-games, maar Volition blijkt ook gewerkt te hebben aan een PSP-game voor de serie. De game, Saints Row Undercover, zag echter nooit het levenslicht op Sony’s handheld.

Volition heeft nu de eerste beelden van de game publiekelijk vrijgegeven. Aankomende week zullen we echter meer beelden van de game te zien krijgen als de ontwikkelaar de niet-afgemaakte game gaat streamen op Twitch.

Saints Row Undercover begon origineel als een port van Saints Row 2 voor de PSP, maar werd al snel stop gezet omdat het project niet haalbaar was. Dat project werd daarna doorgezet als Saints Row: The Fall, een game die uiteindelijk bekend moest worden als Saints Row Undercover. De versie die aankomende week getoond zal worden is echter duidelijk niet afgemaakt, maar bevat al wel bepaalde onderdelen. Zo zat er een tutorial missie, een open wereld en een aantal aanpassingsmogelijkheden in de game.

De vraag reist misschien waarom de game nooit is afgemaakt. Mike Watson, community manager bij Volition, had daar een duidelijk antwoord op. Volgens hem werd het project gemaakt door een andere ontwikkelaar, omdat portable games niet de specialiteit was van zijn studio. Toen Volition en THQ de progressie van de game besproken, kwamen beide partijen tot de conclusie dat het ‘niet was wat een Saints Row moet of had kunnen zijn’.

Aankomende donderdag kan je meer van de game zien op het Twitch-kanaal van Volition.