Eerste beelden en informatie Ys Seven voor pc

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Eerste beelden en informatie Ys Seven voor pc

Ontwikkelaar Nihon Falcom werkt aan een pc-versie van de PlayStation Portable-klassieker Ys Seven. Vandaag is de eerste trailer met in-game beelden van de pc-versie verschenen. De actie-RPG is later deze zomer beschikbaar via Steam, GOG en Humble Store.

De eerste beelden van Ys Seven voor de pc laten een duidelijke, grafische vooruitgang zien ten opzichte van de originele PSP-versie. De visuals zijn stevig onder handen genomen en de game draait op 60 FPS. Andere nieuwe toevoegingen aan de pc-versie zijn controller support en achievements voor Steam en GOG Galaxy.

Ys Seven verscheen oorspronkelijk in Japan in 2009 voor de PSP en maakte in 2010 de overstap naar het Westen. De game draait om avonturiersduo Adol en Dogi. De twee moeten op reis om de vijf stammen die de Great Dragons beschermen te verenigen en het koninkrijk Altago te redden van de ondergang.

Zoals de titel suggereert is Ys Seven het zevende hoofddeel in de langlopende Ys RPG-serie. Het eerste deel van de serie, Ys I: Ancient Ys Vanished, werd ontwikkeld voor het PC-8801 systeem en stamt uit 1987.