Eerbetoon aan Carrie Fisher in Elite Dangerous

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Eerbetoon aan Carrie Fisher in Elite Dangerous

In de aankomende update van ruimtegame Elite Dangerous wordt een eerbetoon aan de recent overleden actrice Carrie Fisher toegevoegd. Dit maakte producer Michael Brooks bekend na veel vraag naar een eerbetoon van de fans op het forum van Elite Dangerous.

Op 27 december overleed actrice Carrie Fisher, voor iedereen bekend als Prinses Leia Organa uit de Star Wars-reeks, plotseling aan een zware hartaanval. Overal ter wereld werd er op verschillende manieren een eerbetoon gehouden voor de actrice. Spelers van Elite Dangerous wilden hetzelfde doen en vroegen op het forum aan de ontwikkelaars om een eerbetoon.

Executive producer Michael Brooks stelde de fans gerust en bevestigde in een post dat er een nederzetting wordt toegevoegd genaamd Fisher’s rest. Dit eerbetoon zal worden verwerkt in de 2.3 update voor Elite Dangerous en Elite Dangerous: Horizons. Eenzelfde soort eerbetoon werd eerder toegevoegd toen Star Trek-acteur Leonard Nimoy overleed in 2015.

Elite Dangerous is momenteel beschikbaar voor pc en Xbox One. In 2017 wordt de game samen met Elite Dangerous: Horizons uitgebracht voor de PlayStation 4.