Een vooruitzicht naar E3 2018

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Een vooruitzicht naar E3 2018

Morgen is het zover, dan gaat namelijk de eerste conferentie van E3 2018 van start. De komende week worden we waarschijnlijk zoals elk jaar weer om de oren geslagen met vloedgolven aan nieuwe informatie over games die we in de toekomst mogen verwachten. De crewleden van Pixel Vault zetten hun wensen en verwachtingen voor je op een rijtje.

Ongetwijfeld zit E3 2018 weer boordevol met nieuwe informatie over games die al bestaan, games die er aankomen en games die nog gemaakt moeten worden. Onze verwachtingen van wat we te zien krijgen van de uitgevers kun je inmiddels al lezen op de site. Voordat we echt beginnen met het verslaan van de feiten, willen we je graag nog even vertellen waar wij het meeste naar uitkijken.

Jermaine

Sinds de vorige E3 kijk ik al uit naar meer informatie rondom Beyond Good and Evil 2. Ik heb het origineel destijds gespeeld en werd meteen aangetrokken door alle lore waar die game vol mee zat. Natuurlijk zagen we al dat deel twee een totaal andere game wordt, met erg veel vrijheid en karakters. Hoewel ik het jammer vind dat we de oude garde niet terug gaan zien ben ik zeer nieuwsgierig naar deze game. Ze mogen van mij dus echt wat nieuwe beelden laten zien.

Een vooruitzicht naar E3 2018

Verder kijk ik ook uit naar de nieuwste Spider-Man-game en hoop ik stiekem dat ze daar nog wat toffe elementen van laten zien. Mocht dat niet het geval zijn dan hoeven we gelukkig niet meer zo lang te wachten tot de release. Tot slot hoop ik heel erg stiekem op een nieuwe Star Wars-game. Hoewel Star Wars Battlefront 2 visueel erg aantrekkelijk is, heeft het natuurlijk wel een harde klap gekregen met al het gezeur rondom de lootboxes. Kom op ontwikkelaars, maak een Star Wars-game met een uitgebreide en diepgaande singleplayer! Keeping my fingers crossed.

Rohald

Net als Jermaine kijk ik uit naar de volgende Spider-man-game. Al weet ik niet of we nieuwe dingen te zien krijgen, het nodige van deze titel is namelijk al bekend. Hoe dan ook krijgt het spel ongetwijfeld de nodige aandacht. Lang hoeven we echter niet te wachten, want de game komt in september uit.

Waar ik echter al een jaar naar uitkijk is Darksiders 3. Eerder dit jaar is bekendgemaakt dat de game jaren na het faillissement van THQ opnieuw is opgepakt door Gunfire Games. Wat we tot nu toe hebben gezien ziet er interessant uit, al is het spel nog erg in ontwikkeling. Ik hoop dat we worden verrast met gameplay en misschien zelfs een releasedatum.

Spider-Man 
 Pixel Vault

Oh ja, opeens komt Fallout 76 nog even om de hoek kijken. Gezien de geruchten dat het om een Rust-achtige multiplayergame gaat ben ik nog even bang en terughoudend. Ik hoop met heel mijn tere hart dat dit niet waar is, maar daar komen we vanzelf achter tijdens de conferentie van Bethesda.

Kevin

Pfoe, daar gaan we weer. E3. Nachten wakker blijven om iedere presentatie te volgen en er dan achter komen dat de meeste niet zo heel spannend zijn. Stiekem ben ik naar alles benieuwd: naar iedere game, elke aankondiging. Aangezien onze hoofdredacteur daar echter niet mee akkoord gaat, moet ik dus toch wat persoonlijke favorieten op een rijtje zetten. Toch slaat dan de twijfel toe, maar uiteindelijk staat er één game fier bovenaan: The Division 2. Het origineel heeft me lang weten te vermaken en sinds kort weer teruggezogen, dus ik sta te springen om de eerste beelden te zien.

Daarna volgt al snel Battlefield 5. Als Battlefield-fanaat zat ik dan ook te glunderen tijdens de onthulling, dus ik kan niet wachten om erachter te komen wat Dice nog tijdens de beurs gaat tonen. Een andere EA-titel hoog op mijn verwachtingenlijstje is Anthem: de vorige beelen hebben mij erg nieuwsgierig gemaakt, wat me benieuwd maakt naar wat het nog meer in petto heeft.

Battlefield 5

Dat is echter het begin van een lang lijstje. Halo 6, Gears of War 5, Beyond Good & Evil 2, een nieuwe Splinter-Cell, The Last of Us Part 2, Pokémon: Let’s Go! en ga zo maar door. De verwachtingen zijn eindeloos. Nog maar een paar nachtjes slapen, dan gaan we zien hoeveel verwachtingen worden waargemaakt.

Robert

Ik keek het meeste uit naar nieuws over de aankomende Pokémon-game die vorig jaar geteased werd tijdens E3, maar aangezien we nu al Pokémon: Let’s Go! krijgen voor dit najaar moet ik me op iets anders gaan richten. Bethesda heb ik altijd hoog op mijn lijstje der verwachtingen staan, maar ook daar weten we eigenlijk al best veel van.

Het komt met Rage 2, wat best een toffe game wordt denk ik, maar niet iets is waar ik vooraan voor in de rij ga staan. Het liefst wil ik natuurlijk gewoon Elder Scrolls-nieuws, maar het is inmiddels wel duidelijk dat alles om Fallout 76 draait. Dus dat kan ik vergeten. Tegelijkertijd ben ik ook wel erg benieuwd naar wat Bethesda met deze Fallout gaat doen. Alles lijkt erop dat het geen gewoon vervolg op het vorige deel gaat zijn en dat we een hele nieuwe game in het post-apocalyptische universum gaan krijgen.

Gameplaybeelden Rage 2

Verder hoop ik vooral heel veel meer te zien van grote titels die al zijn aangekondigt. Zo hoop ik meer echte gameplay te zien van Battlefield 5, ben ik benieuwd of we eindelijk iets meer te horen krijgen over Anthem en verwacht ik wel meer info over Super Smash Bros. voor de Switch. Er is in ieder geval genoeg leuks om naar uit te kijken dit jaar! Ook al gaan we geen TES- noch een échte Pokémon-RPG zien.

Jessica

Er zijn twee games waar ik het meeste naar uitkijk als het op E3 2018 aankomt en dat zijn Naughty Dogs The Last of Us Part II en Biowares Anthem. Van beide games is tot nu toe nog niet veel bekend, waardoor E3 het perfecte moment zou zijn voor Sony en EA om er iets van te onthullen. Het feit dat er zware lasten op de schouders van beide games rusten, maakt de persconferenties des te spannender.

The Last of Us Part II is namelijk de opvolger van de succesvolle The Last of Us. Dan geldt altijd de vraag of deze de voorganger overtreft of juist totaal niet. Hoewel veel fans vertrouwen hebben in Naughty Dog, blijf ik zelf nog even voorzichtig. Anthem is weer een heel ander verhaal doordat het een compleet nieuwe game van Bioware is. Wellicht is dit echter Biowares laatste kans om zichzelf te bewijzen aan het publiek, waardoor er veel afhankelijk is van het succes van de game. Daarom kijk ik met spanning uit naar EA’s persconferentie.

The Last of Us 
 Pixel Vault

Een andere game waar ik benieuwd naar ben is De Sims 5. Als we kijken naar de tijd tussen De Sims 3 en De Sims 4, dan zou E3 2018 het perfecte moment zijn voor EA om het vervolg van de reeks aan te kondigen. Als EA inderdaad deze game aankondigt, dan lijkt het me vooral interessant om te zien welke weg ze inslaan met het vijfde deel van de franchise.

Tim

Ook ik ben enorm benieuwd naar Anthem, hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik er een beetje een hard hoofd in heb. Gezien EA’s track record van de laatste tijd hoop ik dat Bioware wel echt de tijd en mogelijkheden heeft gekregen om de game te maken die zij voor ogen hadden. Het zou zonde zijn als Bioware met Anthem niet kan laten zien waar de studio tot in staat is, want zoals Jessica terecht opmerkt zou het wel eens Biowares laatste kans kunnen zijn om zich te bewijzen.

Ook ben ik heel benieuwd naar de nieuwe informatie over Beyond Good & Evil 2. Net als Jermaine ben ik groot fan van het eerste deel en na de verrassende beelden op de vorige E3 was ik erg enthousiast. Ten slotte blijf ik stug hopen dat Bethesda nou eens eindelijk Starfield aankondigt. De geruchten over deze sciencefiction-RPG doen al lange tijd de ronde en vorig jaar schreef ik ook al dat ik de game eigenlijk wel verwachtte te zien bij Bethesda’s E3 presentatie. Die verwachting durf ik nu niet meer uit te spreken, maar de hoop blijft bestaan!

Fallout 76 
 Pixel Vault

Glenn

Net als Jermaine en Rohald kijk ik uit naar de nieuwe game rond Spider-Man. Op de E3 van vorig jaar kwam deze onverwacht het hoekje omkijken. Ik was, net zoals velen, erg benieuwd naar alles wat deze game te bieden heeft. De gameplay, de mechanics en het visuele aspect zagen er zeer knap uit. Hopelijk krijgen we op deze E3 meer details rond deze game en wat je er allemaal in kunt beleven.

Naast onze spinnenvriend kijk ik ook erg uit naar Pokémon: Let’s Go!. Al sinds ik een klein dropje was, was ik verslaafd aan alles wat met Pokémon te maken had. Daarom heb ik lang lopen zagen tot mijn ouders voor mij Pokémon Red kochten. Vanaf minuut één zat ik gekluisterd aan mijn Gameboy Color. Hopelijk komt Nintendo in de komende week met meer leuke features rond de game. Voor nu ben ik heel blij dat er eindelijk een 3D-versie voor de Switch verschijnt.

Verder hoop ik op meer beelden van de nieuwste Battlefield. De trailer en de bijkomende informatie klonken al zeer vet. Naast Battlefield V hoop ik opnieuw op veel aankondigingen van nieuwe games. Daar kijk ik dan toch echt het meest naar uit.

Pokémon Let's Go 
 Pixel Vault

We zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar wat jij hoopt te zien de komende week. Laat het ons weten in de comments!