Een terugblik op gamescom 2016

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Een terugblik op gamescom 2016

Een jaar vliegt zo voorbij. Dat blijkt maar weer als ik me realiseer dat het alweer een jaar geleden is dat we als Pixel Vault voor de zoveelste keer op gamescom rondliepen. Iets wat overigens nooit gaat vervelen kan ik bevestigen, aangezien ik dit jaar voor de zesde keer mag gaan. Aangezien het nog maar een paar nachtjes slapen is voordat we weer mogen, besloot ik om terug te blikken op onze hoogtepuntjes van gamescom 2016.

Een fijne reis met fijne mensen

Hoewel we vorig jaar met zes mensen naar gamescom gingen, ben ik van die groep ondertussen als enige nog actief bij Pixel Vault. Tijden veranderen en mensen willen graag hun eigen weg gaan, waar ik alle respect voor heb. Dat maakt de trip van vorig jaar er niet minder mooi om, want wat hebben we genoten. Eten scoren bij een kleine Duitse bakker, lachen om de stomste situaties in het hotel en vooral veel rennen op de beursvloer. Ieder jaar is opnieuw het mooiste jaar gamescom en dat was het vorig jaar dan ook zeker.

Een terugblik op gamescom 2016

GameCensor’s Best of gamescom

Om het een echte award te noemen is misschien een te groot woord, maar vorig jaar hingen we met onze Best of gamescom-awards toch wel naast andere grote namen bij menige beursstand. Games als Mafia III, Mother Russia Bleeds en Forza Horizon 3 vielen zo goed in de smaak dat we dit ook graag lieten zien. Met positief resultaat, want iedereen nam de award met groot enthousiasme in ontvangst. Het mooiste van alles: dit jaar zijn ze er gewoon weer!

Zoveel toffe games

Natuurlijk zijn we maar voor één ding echt in Keulen en dat zijn natuurlijk de games. De atmosfeer is geweldig en het bier is er heerlijk, maar we komen om te gamen. Zo simpel is het. Dat hebben we dan ook voldoende gedaan afgelopen jaar, want we mochten met prachtige titels als Battlefield 1, Gears of War 4, Little Nightmares, Prey en Watch Dogs 2 aan de slag. Titels waar we tot op de dag van vandaag nog altijd van mogen genieten. Laten we hopen dat we volgend jaar hetzelfde kunnen zeggen over gamescom 2017.

Gamescom 
 Pixel Vault

Persoonlijke favoriet: aan de slag met Horizon: Zero Dawn

Iets waar ik persoonlijk nog tot op de dag van vandaag dankbaar voor ben, is het feit dat ik aan de slag mocht met Horizon: Zero Dawn. Destijds al bovenaan mijn wensenlijstje werd het via via toch nog mogelijk om even met de game aan de slag te gaan. Woensdagavond 18:30 uur en de mensen wilden stiekem al naar huis. Toch was het nog mogelijk om een half uurtje met een demo aan de slag te gaan en voor het eerst wat robotdino’s om te leggen. Een heerlijk gevoel dat ik niet snel zal vergeten en een gevoel dat de game een half jaar later waar wist te maken met de volledige release.

Nog een paar nachtjes slapen

Ook dit jaar zijn we weer aanwezig op de grootste gamebeurs van Europa. Samen met Robert, Jordy, Jermaine en Tim reis ik weer af naar Keulen om de tofste games te spelen, met gave mensen te spreken en mooie dingen te zien. Houdt Pixel Vault dan ook de komende week goed in de gaten, want de beurs gaat dit jaar een dag eerder van start, waardoor je nog eerder alle content op onze website kunt lezen.

Gamescom 
 Pixel Vault