“Een op drie verkochte PS4 games van EA”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
“Een op drie verkochte PS4 games van EA”

Peter Moore van Electronic Arts meldde vandaag via twitter dat momenteel ‘een op de drie verkochte PlayStation 4 games een EA game is’. Electronic Arts is de ontwikkelaar van 5 van de 25 launch titels voor de console, met onder andere Battlefield 4 en FIFA 14 in de gelederen.

“Games zijn aan het woord… onze verwachtingen voor de eerste week laat zien dat 1 op de 3 verkochte PS4 games een @EA game is! #FIFA14 #Madden25 #BF4 #NeedforSpeed”, viel te lezen op de Twitter account van de topman van het bedrijf.

Ondanks de klaarblijkelijke populariteit van de lineup die EA heeft hebben veel gebruikers hun ongenoegen geuit over de online prestaties van veel van deze titels. Hoewel sommige problemen duidelijk buiten het bereik van het bedrijf liggen, zoals bijvoorbeeld een recente DDoS aanval op servers van Battlefield 4,is het onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de verdere problemen. Een post op de hulp site van Electronic Arts verklaarde de problemen door de instabiliteit van de firmware van de PlayStation 4. De post werd echter snel weer verwijderd met het statement dat dit een foutief bericht zou zijn.